Pagini favorite
Caută optician
  • Blog
  • Cum să îți cureți lentilele corect
Bine de știut | 11. Februarie 2020

Curățarea corectă a ochelarilor

În general, toți ochelarii cu tratamente premium de la Rodenstock sunt finisați astfel încât să poată fi curățați cu o cârpă standard din microfibră.

Vă recomandăm să evitați curățarea uscată și, în schimb, să curățați ochelarii sub jet de apă caldă cu puțin săpun lichid, apoi ștergeți cu o cârpă din microfibră.

Evitați zgârieturile

Zgârieturile apar, de asemenea, din curățarea cu țesături grosiere, cum ar fi un tricou sau tifon.

Curățarea incorectă trebuie evitată, deoarece zgârieturile sau alte daune nu pot fi înlăturate din lentilele din plastic sau minerale. Chiar dacă defectul apare doar cosmetic, lumina se dispersează prin zgârieturile microfinei și irită ochiul.

SFAT:
Ochelarii dvs. trebuie să fie curățați intensiv la opticianul partener Rodenstock la fiecare 6 luni. Câteva minute în baia cu ultrasunete este tot ce trebuie pentru a-ți restabili lentilele și ramele la frumusețea lor originală.

Protejarea tratamentelor

Tratamentele din gama Solitaire ® 2 fac ca lentilele dvs. să respingă apa și mizeria și să fie anti-reflectante.

Factorii externi pot avea impact negativ asupra tratamentelor lentilelor.

Prin urmare, protejați-vă ochelarii împotriva temperaturilor neobișnuit de mari de peste 55 ° C și a umidității ridicate. Evitați, de exemplu, să vă lăsați ochelarii pe bord într-o mașină parcată la soare sau să vă purtați ochelarii în saună.

De asemenea, nu trebuie folosiți solvenți (de ex. alcool, acetonă sau alte substanțe de curățare chimice agresive) pentru curățarea ochelarilor.

Rame ochelari

Materialele speciale au nevoie de atenție specială

Ramele din piele, lemn și corn nu sunt potrivite pentru curățarea în baie cu ultrasunete.

Pentru curățarea periodică a ramelor din lemn, se recomandă utilizarea apei și a unui agent de curățare blând.