Ochelarii de citit Rodenstock:
pentru plăcerea ta de a citi.

Elimină neajunsurile vederii de aproape cu o pereche bună de ochelari pentru citit. Asigură-ți confort și focalizare optimă pentru ochi în timpul lecturii.

mai jos
Pagini favorite
Caută optician

Mai multă bucurie în a citi cu o pereche specială de ochelari

Lectura este pur și simplu o parte din viață, dar poate deveni o provocare foarte obositoare pentru ochi când literele și cifrele devin neclare pe pagină. Nu trebuie să renunți la plăcerea de a citi un roman sau ziarul de dimineață - soluția optimă este o pereche de ochelari de înaltă calitate.

Când și de ce o pereche de ochelari pentru citit devine utilă și practică.

Cititul este dificil și începi să ții cartea tot mai departe - îți este familiară situația? Motivul este prezbiția, un proces complet natural: odată cu vârsta începe și o diminuare treptată a puterii de acomodare a ochiului care antrenează o diminuare a vederii de aproape. Distanța minimă pentru o imagine clară devine tot mai mare, iar după ce această distanță trece de pragul normal de 40 cm, ochii obosesc tot mai repede. Această oboseală este deseori acompaniată și de dureri de cap. Nu e nevoie să treci prin toate astea - cu o pereche potrivită de ochelari, cititul poate deveni complet normal din nou.

TESTEAZA-TI PREZBIȚIA

Combinația perfectă: Lentile la comandă pentru ochelarii tăi de citit.

O pereche bună de ochelari pentru citit au un singur scop: să-ți ofere vedere perfect clară la distanțe mici. Cu cât lentilele sunt mai precis adaptate vederii tale, cu atât rezultatul este mai bun. De aceea, Rodenstock creează lentilele de citit special pentru dioptria ta, după o analiză completă a vederii tale. Beneficii:

Ochelari obișnuiți
Ochelari Rodenstock
Lentilele asferice (monofocale) oferă confort optim și un aspect estetic. Lentilele cu prescripție asferică sunt mult mai puțin bombate și subțiri. Forma și dimensiunile acestor lentile le transformă în alegerea optimă pentru cei cu dioptrii mari și oferă următoarele avantaje:
45% mai ușoaredecât sticla minerală
20% mai subțiri decât lentilele de plastic obișnuite
30% reducere al efectului de mărire vizuală a ochiului din exterior

De ce ar trebui să ții cont atunci când vine vorba de ochelarii de citit?

 • În continuare, mulți oameni cred în mitul că a purta ochelari de la o vârstă fragedă îți afectează vederea. Fapt: Persoanele care au vederea defectuoasă și nu poarta ochelari "beneficiază" doar de dureri de cap și tensiune musculară la nivelul gâtului. De aceea, de la primul semn că ți se slăbește vederea, trebuie neapărat să îți programezi un consult cu un optician sau un oftalmolog.

 • Poți găsi în supermarket ochelari pentru citit ieftini, dar "oferta bună" este de fapt o capcană: soluțiile de pe raft nu sunt potrivite ochilor tăi. Dioptria ambelor lentile este identică, deși majoritatea oamenilor au dioptrii diferite pentru fiecare ochi în parte. La fabricarea acestor ochelari nu sunt luate în considerare punctele cheie, cum ar fi curbura corneei sau distanța interpupilară. Mai mult de atât, oamenii tind să cumpere o pereche de ochelari cu dioptrii prea puternice, fără teste sau sfaturi medicale. Rezultatul? Ochelarii pentu citit nepotriviți pot cauza diverse probleme cum ar fi durerile de cap și oboseala excesivă a ochilor. Adică exact scopul opus al unei perechi de ochelari.

Bucură-te de confortul tău vizual fără compromisuri.

O singură lentilă: Vedere optimă la aproape dar și la distanță cu lentilele progresive.

Trebuie să schimbi des între ochelarii pentru citit și cei pentru distanță? Cu lentilele progresive scapi de rocada aceasta și-ți asiguri confort zilnic ochilor: În lentilele progresive, tranziția de la apropiere la distanță este invizibilă. Ai parte de o vedere perfect clară la toate distanțele, fără să schimbi ochelarii constant. Cât despre aspectul lentilelor progresive, nu-ți face griji. Acestea nu diferă de o pereche de lentile "normale".

CUM FUNCȚIONEAZĂ LENTILELE PROGRESIVE

Relaxare la serviciu cu ochelarii pentru calculator Rodenstock

La serviciu, vederea ta trebuie să se adapteze constant la distanțe diferite. De la birou, la monitoare și colegi. Acest lucru poate deveni foarte obositor pentru ochi: ecranele tind să-ți usuce ochii, să-ți producă tensiune musculară și dureri de cap. Soluția? Ochelari pentru calculator Rodenstock. Acești ochelari sunt special adaptați mișcărilor de ochi și distanțelor tipice dintr-un birou, astfel încât ochii îți rămân relaxați, iar postura ta rămâne corectă.

ERGONOMIE OPTIMĂ LA BIROU CU OCHELARII PENTRU CALCULATOR RODENSTOCK

Rama perfectă pentru ochelarii tăi de citit.

Ca producător de lentile și rame, îți oferim calitate perfectă de la o singură sursă. Ramele Rodenstock combină tehnologia inovatoare cu un design care-ți subliniază stilul personal, iar o selecție diversă îți asigură ramele potrivite, oricare ți-ar fi cerințele. De exemplu, pentru ochelarii de citit, cea mai populară alegere sunt ramele plate cu lentile alungite. Descoperă ramele perfecte pentru stilul tău:

Test pentru prezbiopie

Află acum care este acuitatea ta vizuală la apropiere și distanță! Fă-ți autotestul pentru o evaluare preliminară.

 1. Descarcă și printează testul nostru
 2. Ține pagina la o distanță de 40 cm de ochi, adică distanța obișnuită pentru citit.
 3. Citește rând după rând. Ține minte valoarea de dinaintea ultimului rând pe care-l poți citi clar și ușor.
Descarcă acumtest-for-presbyopia.pdf (18 KB)
 • Valoarea corespunzătoare ultimului rând citit clar și ușor descrie acuitatea ta vizuală la apropiere.

  Acuitate vizuală 0.8 - 1.0:
  Felicitări! Ai o vedere perfectă! Repetă testul în mod regulat ca să-ți testezi acuitatea vizuală oricând.

  Acuitate vizuală 0.4 - 0.6:
  Probabil ai nevoie de ochelari de vedere. Totuși, vederea se poate deteriora în timp, astfel că este foarte importantă vizita regulată la medicul oftalmolog sau optometrist.

  Acuitate vizuală 0.1 - 0.32:
  Vederea ta este alarmant de scăzută. Asigură-te că mergi la un consult oftalmologic cât mai curând!