Pagini favorite
Caută optician
  • Blog
  • Plastic vs sticlă minerală
Bine de știut | 20. Martie 2020

plastic vs. sticlă minerală - care lentilă este mai bună?

Fiecare purtător de ochelari se confruntă cu două întrebări importante atunci când cumpără o nouă pereche de ochelari: „Ce ochelari mi se potrivesc?" și "Ce tip de lentile trebuie să aibă?"

Lentilele sunt fie din sticlă din plastic, fie din „sticlă” reală, așa-numită sticlă minerală sau silicată, dar care sunt diferențele și tipul cel mai potrivit?

Lentilele minerale:

Sticla minerală este puțin mai subțire decât plasticul, dar și mai grea.

Lentilele minerale par fragile, dar sunt surprinzător de stabile și rezistente. Drept urmare, unii purtători de ochelari încă sunt siguri că sticla minerală este cea mai bună. Sunt ușor de curățat, mai puțin predispuse la zgârieturi și sunt potrivite pentru prescripții mai puternice, deoarece lentilele sunt mai subțiri decât lentilele din plastic. Mulți purtători de ochelari acceptă cu bucurie greutatea puțin mai mare. Un alt dezavantaj al lentilelor minerale este acela că se pot sparge la impact.

Lentilele din plastic:

Astăzi lentilele din plastic sunt considerate „State of the Art” și se găsesc în majoritatea ochelarilor.

În schimb, lentilele din plastic sunt ușoare, garantând astfel un nivel ridicat de confort. Prin urmare, sunt astăzi cea mai comună alegere a materialelor pentru lentile. Sunt ideale pentru ochelari pentru copii și sport, deoarece materialul este ușor și rezistent la rupere. Cu toate acestea, un dezavantaj este că lentilele din plastic se zgârie mai ușor. Prin urmare, purtătorii trebuie să-i trateze întotdeauna cu grijă și să nu folosească articole vestimentare, sau similare, pentru curățarea lentilelor. Un tratament special al lentilelor, de ex. cu tehnologia inovatoare Rodenstock Solitaire ® Protect Plus 2, oferă protecție fiabilă și face lentilele de două ori mai rezistente la zgârieturi decât un tratament normal.

Găsește optician

Dacă nu sunteți sigur dacă ar trebui să optați pentru sticlă sau plastic, trebuie să cereți opticianului opinia profesională și să descrieți care sunt cerințele pe care lentila trebuie să le îndeplinească. Veți recunoaște lentilele marca Rodenstock prin inscripția "R".

Find optician