Pagini favorite
Caută optician
  • Blog
  • Sunt ochelarii pentru calculator potriviți doar pentru calculator?
Bine de știut | 15. Februarie 2020

Sunt ochelarii pentru calculator potriviți doar pentru calculator?

Ochelari pentru lucru la locul de muncă, ochelari pentru aproape sau ochelari spațiali – ochelarii pentru calculator au multe denumiri și ceea ce multă lume nu cunoaște: un număr foarte de mare de locuri în care pot fi utilizați.

Vedere confortabilă la locul de muncă și în timpul liber.

O pereche de ochelari pentru calculator crește confortul și calitatea vieții la locul de muncă încă de la primul click, deoarece sunt adaptați perfect distanței de la ochi până la tastatura și monitor.

Garantează o vedere perfectă și adoptarea unei posturi sănătoase în fața calculatorului. Stefan Degle, profesor la Școala de Optică și Optometrie, explică de ce ochelarii pentru calculator sunt atât de importanți în era tehnologiei:

Stefan Degle, profesor la Școala de Optică și Optometrie: „Aproape 50% dintre angajații din Germania lucrează predominant în fața unui calculator. Dar nu ne confruntăm doar cu calculatoare, tablete, smartphone-uri etc, în spațiul de lucru. Adesea, în timpul copilăriei, vederea se concentrează în zona de aproape. Acest lucru duce la un număr mare de neajunsuri, de la dureri de cap și probleme ale posturii, la ochi uscați.”

În plus, o pereche de ochelari pentru citit poate ușura viața și lucrul multor oameni, așa cum a observat Birgit Schott, specialist optician și trainer pentru opticieni:„Ochelarii degresivi se potrivesc și altor profesii, cum ar vânzător, dentiști sau persoanelor care lucrează sau stau în cea mai mare parte a timpului în interior. Toate persoanele pot beneficia de utilitatea ochelarilor pentru aproape, aceștia asigurând o vedere bună la aproape sau în interiorul unei încăperi la o distanță de până la 5 metri.”

În comparație cu ochelarii progresivi sau cei pentru citit, ochelarii pentru calculator au mai multe avantaje. Permit o mai bună observare a detaliilor în zona de aproape extinsă, ceea ce ochelarii pentru citit, de exemplu, pot face doar parțial. Multe hobbi-uri, care au loc în zona de aproape sau intermediar, se pot practica și la vârstă înaintată. Vedere confortabilă și plăcută, cu poziție corectă a corpului, oferă purtătorilor de ochelari degresivi încrederea și bucuria de a se bucura de viața de zi cu zi. Nu facilitează doar munca, ci protejează și gâtul și spatele. „Pentru multe hobbi-uri sau activități în interiorul casei, cum ar fi gătitul, împletitul, croșetatul, pictatul sau jocurile de cărți, o pereche de ochelari pentru aproape este alternativa ideală la ochelarii progresivi sau cei pentru citit”, adaugă Birgit Schott.

Adaptați-vă vieții digitale cu ochelarii pentru calculator de la Rodenstock.

Lentilele degresive Ergo® eliberează tensiunea din ochi și postură – oferindu-vă mai multă energie pentru lucrurisle mai importante.

Prof. Dr. Stephan Degle și Birgit Schott

O pereche de ochelari pentru calculator sunt un pont de la profesioniștii din domeniu și sunt folositoare pentru mult mai multe decât lucratul la calculator

Pregătit pentru viața digitală de zi cu zi cu ochelrii pentru calculator de la Rodenstock

Lentilele pentru confortul de aproape Ergo® ușurează stresul asupra ochilor și posturii - dându-ți mai multă energie pentru lucrurile importante.

Ochelari pentru calculator Rodenstock